Blog
Rajčata
Rajčata jsou jedním z nejdůležitějších a nejrozšířenějších druhů zeleniny na světě. Pocházejí z Jižní Ameriky, konkrétně z oblasti dnešního Peru, kde byla domestikována a postupně se rozšířila do
Kukuřice
Kukuřice, známá také pod latinským názvem Zea mays, je jednoletá rostlina z čeledi lipnicovitých (Poaceae). Má vysoký, vzpřímený stonek, který může dosahovat výšky až 3 metry, a široké
Topinambur
Topinambur, známý také jako jeruzalémský artyčok, je vytrvalá rostlina z čeledi hvězdnicovitých (Asteraceae). Pěstuje se především pro své hlízy, které jsou jedlé a podobné bramborám. Rostlina má vysoké,
Hrášek cukrový
Cukrový hrášek, známý také jako Pisum sativum var. saccharatum, je oblíbená druh zeleniny, který se konzumuje celý, včetně lusků. Lusky cukrového hrášku jsou ploché, tenké a křehké s
Řepa červená a žlutá
Řepa, ať už červená nebo žlutá, je kořenová zelenina, která nabízí mnoho zdravotních přínosů a kulinářských možností. Oba typy jsou odrůdy řepy obecné (Beta vulgaris) a mají své
Pastinák
Pastinák, známý pod latinským názvem Pastinaca sativa, je dvouletá kořenová zelenina z čeledi miříkovitých (Apiaceae). Má dlouhý, kuželovitý, krémově bílý kořen, který je hlavní konzumovanou částí rostliny. Listy
Česnek
Česnek, známý také pod latinským názvem Allium sativum, je vytrvalá bylina z čeledi amarylkovitých (Amaryllidaceae), která se pěstuje pro své charakteristické cibule. Tyto cibule se skládají z několika
Mrkev
Mrkev je dvouletá rostlina z čeledi miříkovitých (Apiaceae), která má dlouhý, masitý kořen, jenž je hlavní konzumovanou částí rostliny. Její listy jsou jemně dělené a nacházejí se v
Brambory
Brambory, známé také pod latinským názvem Solanum tuberosum, jsou hlíznatá rostlina z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Pěstují se především pro své podzemní hlízy, které jsou jedlé a bohaté na